Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ζυμαρικά με (γύρο) κομματάκια μοσχάρι και λιωμένο τυρί

Όταν ο μοσχαρίσιος γύρος συναντά τα ζυμαρικά και το τυρί τα συνοδεύει ένα υπέροχο πιάτο δημιουργείτε.
Στο Gyrioclub ο Nik lasios προσφέρει γύρο σε όλες τις εκδοχές. Δοκιμάσαμε μοσχαρίσιο γύρο με ζυμαρικά σπείρες και λιωμένο τυρί με σκόρδο ένας μπορώ να πω υπέροχος συνδυασμός.
Εμείς αλλάζουμε λίγο την παραγωγή του γύρου μιας και δεν έχουμε ψησταριά γύρου αλλά το αποτέλεσμα σχεδόν το ίδιο.


Υλικά
αλάτι και Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πακέτο ζυμαρικά σπείρες
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό βόειο κρέας
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κουρκούμη σκόνη
½ κουταλιά γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο ξερό
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός, συν λίγο για γαρνιτούρα
2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση
Κόψτε το μοσχάρι σε μικρές λουρίδες και κάθε λουρίδα σε μικρά κομματάκια σαν τον γύρο. Βάλτε το κομμένο κρέας σε ένα μπολ και το ½ κουτάλι σούπας λάδι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, 2/3 του σκόρδου, το κουρκούμη, και το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για 30 λεπτά σκεπασμένα να μαριναριστεί το κρέας.
Βάλτε μία κατσαρόλα με νερό και φέρτε σε σημείο βρασμού βάλτε  αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο al dente. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνετε. Ανακατέψτε στα μακαρόνια 1 ½ κουταλιά σούπας λάδι.
Σε ένα μπολ βάλτε την τριμμένη μοτσαρέλα, τον μαϊντανός και το 1/3 του σκόρδου ανακατέψτε ελαφριά και αφήστε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να είναι ψημένο και να πάρει χρώμα.

Βάλτε το τριμμένο τυρί στα μακαρόνια μόλις τα έχετε στραγγίξει, τον γύρο και ανακατέψτε και σκεπάστε με το καπάκι για 3 λεπτά. Σερβίρετε και πασπαλίστε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: