Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Καλαμπόκι στα κάρβουνα Με Μπέικον Και Τσίλι

Σε λίγο καιρό τα φρέσκια καλαμπόκια θα είναι στις αγορές. Μια συνταγή για να τα ψήσετε στα κάρβουνα και να τα λατρέψετε.
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τσίλι στο βούτυρο, χρησιμοποιήστε παρμεζάνα.

Υλικά
4 καλαμπόκια με τα φύλλα τους
8 φέτες καπνιστό μπέικον
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το βούτυρο τσίλι
100 γραμ. βούτυρο μαλακό
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 λεμόνι το ξύσμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάστε την ψησταριά σας σε μέτρια θερμοκρασία.
Προετοιμάστε το καλαμπόκι τραβώντας προς τα πίσω το εξωτερικό φλοιό για την απομάκρυνση όλων των κλώνων ίνες, αλλά χωρίς να απομακρύνετε το φλοιό του.
Τοποθετήστε μια φέτα καπνιστό μπέικον και στις δύο πλευρές του και πασπαλίστε με πιπέρι. Τυλίξτε το καλαμπόκι πάλι με τον φλοιό του.
Μαγειρέψτε το καλαμπόκι για 30 λεπτά, συνεχώς γυρίζοντας το προσέχοντας να και ο των φλοιός του.
Εν τω μεταξύ, κάντε το βούτυρο με τσίλι ανακατεύοντας το βούτυρο, το τσίλι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν το καλαμπόκι έχει ψηθεί, βγάλτε το σε μια πιατέλα, αφαιρέστε φλούδα τραβώντας την πίσω. Σερβίρουμε το σόμα με μια κουταλιά βούτυρο τσίλι αλειμμένο απάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: