Ινδικό μείγμα μπαχαρικών που ταιριάζει πολύ σε ψητά
κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, αλλά
μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι.
Υλικά
2 ραβδιά της κανέλας
10 πράσινο κάρδαμο λοβό
8 μαύρο κάρδαμο λοβό
15 γαρύφαλλα
1 κουταλιά σούπας σπόρους κύμινο
υ
1 κουταλιά κόλιανδρο
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο μοσχοκάρυδο
2 αποξηραμένα κόκκινο τσίλι
Εκτέλεση
Θερμάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει.
Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό, ή μέχρι να βγάλουν
τα αρώματά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Τρίψτε τα σε μια λεπτή σκόνη σε έναν μύλο μπαχαρικών ή με
ένα γουδί, και να αποθηκέψτε ένα αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου