Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Garam Masala

Ινδικό μείγμα μπαχαρικών που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι.

Υλικά
2 ραβδιά της κανέλας
10 πράσινο κάρδαμο λοβό
8 μαύρο κάρδαμο λοβό
15 γαρύφαλλα
1 κουταλιά σούπας σπόρους κύμινο
υ
1 κουταλιά κόλιανδρο
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο μοσχοκάρυδο
2 αποξηραμένα κόκκινο τσίλι

Εκτέλεση
Θερμάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει. Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό, ή μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Τρίψτε τα σε μια λεπτή σκόνη σε έναν μύλο μπαχαρικών ή με ένα γουδί, και να αποθηκέψτε ένα αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: