Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά
250 γραμ. κληματόφυλλα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα,
3 ματσάκια άνηθο,
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές σούπας ξερό)
3 φλιτζ. του καφέ ρύζι γλασέ,
3 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι,
2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα φύλλα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια
ψιλά ψιλά, τον άνηθο και τον δυόσμο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, 1 λεμόνι στυμμένο, 1 φλιτζ. λάδι, το ρύζι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενοποιηθούν. Με την γέμιση αυτή αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ζεματισμένα φύλλα όχι πολύ σφιχτά, σχηματίζοντας ντολμαδάκια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κοντά - κοντά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, 2 ποτήρια νερό και, λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε να βράσουν 30' περίπου, σε σιγανή φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: