Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ζεστή Σοκολάτα με πικάντικη κρέμα

Υλικά
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνια Σοκολάτα
1 1/4 κουταλάκια γλυκού βανίλιας
1/2 συν 1/8 κουταλάκι γλυκού κανέλα έδαφος
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ σε ένα μπολ μίξερ και χτυπήστε. Πάγωμα το μίγμα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι κρύσταλλοι πάγου σχηματίζονται γύρω από την ακμή του μπολ.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ, το νερό, τη βανίλιας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει. Μην βράσει. αφήστε κατά μέρος.
Βγάλτε το γάλα εβαπορέ από την κατάψυξη. Κτυπήστε στη υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει πολύ αφράτο. Προσθέστε την υπόλοιπη βανίλιας, την κανέλας και το υπόλοιπο πιπέρι καγιέν. Συνεχίστε το χτύπημα για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.

Χύστε τη ζεστή σοκολάτα σε οκτώ φλιτζάνια και αμέσως βάλτε από πάνω από μια κουταλιά με αφρώδες κρέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: