Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ομελέτα με πατάτες στο τηγάνι

Υλικά
2 φλιτζάνια κατεψυγμένα Πατάτες (τριμμένες σε χοντρό τρίφτη)
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια γλυκού βούτυρο
1 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένα σε μικρά λεπτές λωρίδες
4 Αυγά
2 κουταλιές σούπας λάδι          
1/4 κουταλάκι γλυκού φύλλα Βασιλικού
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και μαγειρεύουμε  τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε το ζαμπόν και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τα αυγά, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Περιχύνουμε με μείγμα το περιεχόμενο στο τηγάνι σκεπάζουμε.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Βάλτε από πάνω το τυρί και βγάζουμε από τη φωτιά. Κόψτε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: