Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πανακότα

Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
80 γραμ. Ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού βανίλιας
2 φύλλα ζελατίνης
90 ml κρύο νερό

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την βανίλια.

Λαδώστε ελαφρά οκτώ κύπελλα για την κρέμα με λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε την ζελατίνη στο κρύο νερό σε ένα μπολ και αφήνουμε για 5 έως 10 λεπτά.
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα Πανακότα στην ζελατίνη και αναδεύουμε μέχρις η ζελατίνη έχει διαλυθεί εντελώς.
Χωρίστε το μείγμα Πανακότα στα κύπελλα, κατόπιν τα βάζουμε κα κρυώσουν τουλάχιστον δύο ώρες.

Συμπληρώστε το Πανακότα με το αγαπημένο γλυκό κουταλιού εμείς βάλαμε βύσσινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: