Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά
1 φλιτζάνι σπορέλαιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο αλλά γίνεται λίγο πιο "βαρύ")
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη (αν θέλετε λιγότερο γλυκό βάζετε λιγότερη ζάχαρη)
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανάλατα
4 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Βράζουμε το σιρόπι. Αφαιρούμε την φλούδα πορτοκάλι και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί το σιμιγδάλι.
Μόλις πάρει την απόχρωση που θέλουμε (όσο πιο πολύ το αφήνουμε τόσο πιο σκούρος θα γίνει ο χαλβάς)
Ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας μέσα στον χαλβά. (Με πολλή προσοχή γιατί αφρίζει και πετάγεται κι έξω... και καίει πολύ)
Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να πήξει ρίχνουμε τα αμύγδαλα να πάνε παντού και μετά τον βάζουμε σε φόρμα για να κρυώσει.

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: