Υλικά
50 μικρά μύδια με κέλυφος
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλύνετε τα μύδια για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή
άμμο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια
φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο σοτάρετε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε
το κρασί και Βράζουμε μέχρι το κρασί έχει μειωθεί στο μισό του αρχικού του
όγκου.
Προσθέστε μύδια, και καλύψτε μέχρι μύδια αρχίζουν να
ανοίγουν. Προσθέστε το βούτυρο, καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι το μεγαλύτερο
μέρος ή το σύνολο των μυδιών ανοίξουν όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Μεταφορά
μύδια και το χυμό με 2 μεγάλα μπολ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και Σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου