Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πατάτες στον φούρνο με τυρί και ζαμπόν

Υλικά
8 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
2 φλιτζάνια Τριμμένο τυρί τσένταρ
6 φέτες μπέικον μαγειρεμένο και χοντροκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°.

Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα προσθέστε το εβαπορέ γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνει λείο μίγμα.
Ανακατέψτε σε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί και το μισό του μπέικον και βάλετε το μίγμα σε ταψί.

Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί, το μπέικον και τα κρεμμυδάκια. Ψήνουμε για επιπλέον 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: