Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Γαύρος πράσινη με σάλτσα

Υλικά
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1/4 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κρόκους από βραστά αυγά
Αλάτι
1/2 κιλό γαύρο πλυμένο και καθαρισμένο,
Ψημένο ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το βασιλικό, το μαϊντανό, το ξίδι, τη πάπρικα, το σκόρδο, και τους κρόκους.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι τις αντσούγιες βάλτε το ένα τρίτο από τις αντζούγιες σε ένα μπολ και καλύψτε τις με το ένα τρίτο του
σάλτσα μαϊντανού.

Επαναλάβετε άλλες δύο φορές, σκεπάστε και αφήστε το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Σερβίρετε με ψημένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: