Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Χταπόδι στα κάρβουνα

Το χταπόδι όταν το ψήνουμε μόνο στα κάρβουνα μας είναι αρκετά σκληρό. Με αυτήν την συνταγή το χταπόδι μας θα είναι μαλακό όσο πρέπει.

Υλικά
2 Λίρα Χταπόδι
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 λεμόνι, κατά το ήμισυ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το χταπόδι, προσθέτουμε το μισό του λεμόνι, το ξύδι, και το φλιτζάνι λευκό κρασί.
Προσθέστε αρκετό νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
Βάζουμε μέσα το χταπόδι καθαρισμένο να καλύπτετε από το νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μαγειρέψτε το χταπόδι για 5 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερό να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφαιρέστε τα πλοκάμια από το κεφάλι και, αν θέλετε, κόψτε το κεφάλι σε κομμάτια.
Περιχύνουμε τα κομμάτια χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να καλύψει ελαφρά.
Ζεστάνετε το γκριλ ή σχάρα, και μαγειρεύουμε μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να γίνονται καφετί και τραγανά.

Περιχύνουμε με λίγο λάδι, βάζουμε το υπόλοιπο λεμόνι από πάνω και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη και ψιλοκομμένο σκόρδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: