Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μίνι Pavlova

Υλικά
3 αυγά χωρισμένα
2/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
1/2 κουταλάκι γλυκού λευκό ξύδι
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Για να διακοσμήσετε
Γλυκό κουταλιού ή φρέσκα κομμένα φρούτα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 120°C και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Βαθμιαία προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να κτυπάτε μέχρι η μαρέγκα γίνει παχιά και πάρει ένα γυαλιστερό χρώμα και η ζάχαρη διαλυθεί για 12 έως 16 λεπτά, ανάλογα με το μίξερ σας.

Προσθέστε το κορν φλάουρ, το ξίδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αν χρησιμοποιείτε κορνέ κάνετε με αυτό φωλιές πάνω στο ταψί, αν δεν έχετε μπορείτε με ένα κουτάλι να βάλετε την μαρέγκα στην λαδόκολλα κάνοντας έξι μίνι σωρούς.


Χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα για να κάνετε από μια μικρή εσοχή στο κέντρο κάθε σωρού για να σας δώσετε τη δυνατότητα να βάλετε την γέμιση κατά τη συναρμολόγηση.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα ή μέχρι Πάβλοβες γίνει στεγνή στην αφή.

Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις Πάβλοβες στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη για να κρυώσουν εντελώς. Όταν κρυώσουν εντελώς, μεταφέρετε σε πιατέλα και βάλτε στο κενό για γέμιση γλυκό κουταλιού ή φρέσκα φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: