Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σάλτσα μελιτζάνας με ταχίνι

Υλικά
2 μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι ξύσμα και ο χυμός του
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
1/2 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να καεί από έξω η φλούδα τους.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ανοίγοντας τις στην μέση αφαιρούμε την ψίχα από μέσα.

Σε μούλτι βάζουμε τις μελιτζάνες και όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σάλτσα.
Αν είναι αραιή βάζουμε λίγο ταχίνι παραπάνω αν είναι πηχτή βάζουμε νερό.

Μπορεί να συνοδέψει ψητό κρέας και λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: