Υλικά
10 ολόκληρες μεσαίες γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 καυτερή πιπεριά πολτοποιημένη
2 φλιτζάνια ούζο ή ρακί
2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδας κατά μήκος αφαιρώντας το κέλυφος
αφήνοντας το κεφάλι και οι ουρές κάτω από τρεχούμενο νερό.
Ανακατέψτε το σκόρδο, την πιπεριά, και ½ φλιτζάνι ούζο σε
ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά μέχρι να σκεπαστούν
και να μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ρίξτε υπόλοιπα 1½ φλιτζάνι ούζου σε ένα πολύ καυτό τηγάνι σε
δυνατή φωτιά. Ανακινήστε το τηγάνι να πάει παντού το ούζο ενώ προσθέτετε το
μέλι και 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε 1 λεπτό.
Όταν η σάλτσα είναι πολύ καυτή προσθέτουμε τις γαρίδες και την
μαρινάδα. Μαγειρέψτε μέχρι γαρίδες πάρουν ροζ χρώμα 1-2 λεπτά. Σερβίρετε τις
γαρίδες με τον ζωμό τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου