Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
1 χοιρινό φιλέτο
1 κουταλάκι γλυκού λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 έως 3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση
4 χοιρινά φιλέτα. Τοποθετήστε τα φιλετάκια ανάμεσα σε δύο κομμάτια από πλαστική μεμβράνη και χτυπήστε τα χρησιμοποιώντας σφυρί κρέατος ή πλάστη. Περάστε τα με αλάτι και πιπέρι.
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα δύο φιλετάκια και μαγειρέψτε από κάθε πλευρά για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και να κρατήστε τα
ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο χοιρινό.

Μειώστε τη φωτιά χαμηλά προσθέστε το γάλα εβαπορέ και ανακατεύετε να ξεκολλήσουν όσα κομμάτια είναι στον πυθμένα του τηγανιού. Ανακατέψτε την μουστάρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Επιστροφή το χοιρινό στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα είναι ελαφρώς παχύρευστη, και τα χοιρινά φιλετάκια να επικαλυφθούν με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: