Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ταραµοσαλάτα

Λευκός ή κόκκινος
Στο εμπόριο διατίθενται δύο είδη ταραμά. Ο λευκός και αυτός με το βαθύ ρόδινο χρώμα. Ο λευκός ταραμάς θεωρείται ποιοτικά ανώτερος. Ο ροδόχρους λέγετε και ταραμοπολτός και υποτίθεται είναι β ποιότητας αλλά βασικά στο μόνο που διαφέρει είναι στο χρώμα.

Υλικά
200 γραμ. ταραμάς λευκός ή κόκκινος
100 γραμ. ψωμί χωρίς κόρα

1/2 λίτρο ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι ξερό

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το στύβουμε καλά. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ταραμά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί, πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα, στη συνέχεια λίγο-λίγο το λάδι και τέλος το χυμό λεμονιού, χτυπώντας πάντα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή αφράτη κρέμα.

Για καλύτερη ποιο λεία υφή μπορούμε να τον κάνουμε σε δόσεις και να τον ενώσουμε στο τέλος ανάλογα με τον όγκο που χωράει το μπλέντερ μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: