Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Βοδινό Φιλέτο με σάλτσα κρασιού και μπλε τυρί

Υλικά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 μπριζόλες φιλέτο βοδινό
αλάτι και πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι Ζωμό κρέατος
4 κουταλιές σούπας μπλε τυρί
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει.

Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι, τις Μπριζόλες στη συνέχεια, τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές στο καυτό λάδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό ψήσιμο στις μπριζόλες περίπου 6 λεπτά για κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και να κρατήστε τις ζεστές.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά.
Πασπαλίστε με πάπρικα και μαγειρεύουμε για ένα επιπλέον λεπτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, τότε ρίχνουμε το κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι το κρασί έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό κρέατος, και βάζουμε πάλι τις μπριζόλες αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε σε θρυμματισμένο μπλε τυρί μέχρι να λιώσει.

Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: