Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Λαγάνα

Υλικά
500 γραμ. αλεύρι σκληρό
350 γραμ. νερό
10 γραμ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
10 γραμ. αλάτι
2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού γλυκάνισο

Για άλειμμα
2 κουταλιά σούπας νερό
Σουσάμι


Εκτέλεση
Σε νερό που βράζει βάζουμε το γλυκάνισο αφήνουμε ένα λεπτό και σουρώνουμε κρατώντας το νερό και πετάμε τους σπόρους γλυκάνισου.
Αυτό θα μας δώσει μια γεύση στην λαγάνα μας αν δεν μας αρέσει το άρωμα γλυκάνισου μπορούμε να το παραλείψουμε.
Αφήνουμε το νερό να χλιαρύνει. Σε μπόλ βάζουμε την μαγιά 2 κουταλιές αλεύρι, την ζάχαρη και χλιαρό νερό ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και να βγάλει φουσκάλες.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπόλ και ανακατεύουμε να γίνει μια λεία ζύμη αν χρειαστεί αλεύρι βάζουμε λίγο ακόμα.
Αφήνουμε πάλι σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει λίγο και βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε.


Κόβουμε την ζύμη σε δύο μέρει και ανοίγουμε δύο λαγάνες που να χωράνε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Πατάμε με τα δάχτυλά μας και αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν.


Πατάμε πάλι την επιφάνια με τα δάχτυλά μας να κάνει λακκούβες και με πιρούνι κάνουμε μερικές τρύπες.
Ψεκάζουμε με νερό και βάζουμε το σουσάμι.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: