Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Σπιτικό Γλυκό Βανίλια, Υποβρύχιο

Υλικά:
500 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml. γλυκόζη
120 ml. νερό
1 κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη και τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι, βράζουμε περίπου 8-10 λεπτά.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι 8 λεπτά να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, θα πρέπει να είναι χλιαρό, το ελέγχετε, βάζοντας μέσα στο σιρόπι το δάχτυλό σας, αν μπορείτε να το κρατήσετε 10'' είναι έτοιμο.
Αρχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ασπρίσει το σιρόπι και να αποκτήσει παχιά, κολλώδη και βελούδινη υφή.

Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, που έχετε πλύνει και στεγνώσει στους 100°C Κελσίου. Διατηρήστε το γλυκό εκτός ψυγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: