Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδι και Κατσικίσιο Τυρί

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
Αλάτι
240 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά σούπας φρέσκο ​​θυμάρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, την
ζάχαρη και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να καραμελώσουν, περίπου 35 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε ένα μπόλ το κατσικίσιο τυρί προσθέστε το πιπέρι και ανακατεύουμε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκολο για επάλειψη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετήστε την σφολιάτα.
Απλώστε πάνω το τυρί αφήνοντας λίγο κενό σε όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην τάρτα ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Ψήστε έως ότου η σφολιάτα ψηθεί, περίπου 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: