Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Καριόκες

Υλικά
200 γραμ. μπισκότα χοντρά τριμμένα
700 γραμ. κουβερτούρα
5-6 κουταλιές σούπας βούτυρο
300 γραμ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
3/4 φλιτζανιού σιρόπι από γλυκό κουταλιού
300 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Λιώνουμε 300 γραμ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί. 

Ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο μπισκότο και τα καρύδια, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.


Βάζουμε για μια ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Σε μια μεμβράνη αδειάζουμε το μίγμα, και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα ,τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.


Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γραμ.) μαζί με το βούτυρο.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες μισό εκατοστό.
Τις βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.


Τις βουτάμε στην κουβερτούρα (που έχουμε πάντα στο μάτι, στο πολύ σιγανό), με τη βοήθεια πιρουνιών.


Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν.

Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: