Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σαλάτα της καθαράς δευτέρας

Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1 πακέτο ψίχα καβουριού
1 πακέτο μακαρόνια κοφτό
1 μαρούλι
4 αυγά βρασμένα
10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
3 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
3 κουταλάκια γλυκού κέτσαπ
Αλάτι και Πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
4 κουταλιές σούπας λάδι

2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά σούπας κάπαρη
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τους βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες να πάρουν ένα ροζ χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βράζουμε τα αυγά σφικτά αφαιρούμε τον κρόκο και κόβουμε τα ασπράδια σε κομμάτια.
Σε μπόλ βάζουμε τα μακαρόνια, το μαρούλι σε μικρά κομμάτια, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τις ελιές, την πιπεριά, της ντομάτες, την ψίχα καβουριού ψιλοκομμένη, τις γαρίδες, τα κομμάτια αυγού και αλατίζουμε.
Σε μικρό μπόλ ανακατεύουμε την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την μουστάρδα 1κουταλιά λάδι, το πιπέρι, το θυμάρι, και λιωμένους τους κρόκους αυγών.

Περιχύουμε την σάλτσα στο μπόλ ε την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: