Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με κριθαράκι στον φούρνο

Υλικά
6 φλιτζάνια μαγειρεμένο κριθαράκι
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 1/2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
6 μπούτια κοτόπουλου, χωρία το δέρμα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 ψιλοκομμένες ντομάτες, στραγγισμένες
2/3 φλιτζάνι σταφίδες
3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ψημένα, αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο 200ο.
Ανακατέψτε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και πάπρικα σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων
και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το σκόρδο σε ένα τηγάνι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το κριθαράκι με ζωμό κοτόπουλου να κρατάει ακόμα λίγο. Βάζουμε το κριθαράκι τις ντομάτες, τις σταφίδες, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα του ρυζιού στο ταψί. Τοποθετήστε τους μηρούς κοτόπουλου στην κορυφή του μείγματος ρυζιού.

Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Πασπαλίστε με αμύγδαλα πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: