Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Φασόλια Σούπα με φέτα, ελιές και ελαιόλαδο

Σας περίσσεψαν λίγα φασόλια κάντε τα μια λαχταριστή σούπα (πρόταση Volta Koyzina)

Υλικά
1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα
2 κοτσάνια σέλινο χοντροκομμένα
1 μέτριο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
5 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού Ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Φέτα τυρί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα φασόλια και να διαλέξετε τα γερά αφαιρώντας τυχόν φλούδια.
Αν δεν έχουμε έτοιμα τότε τα τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό να μουσκέψουν για μια νύχτα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά Στραγγίστε τα φασόλια και ξεπλύνετε καλά τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Ρυθμίστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, περίπου 50 λεπτά.
Στραγγίστε τα φασόλια και τα μεταφέρετε σε ένα μπόλ.
Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και περνάμε το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια να μαραθούν μετά βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, μαϊντανό, το τοματοπολτός, και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και πρόσθεσε λίγο νερό Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε και τα φασόλια στην κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο νερό και

πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό). Χωρίστε μεταξύ 4-6 μπολ σούπας. Γαρνίρουμε σε κάθε μπόλ τριμμένη φέτα πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: