Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ζυμαρικά με Κρεμώδη κεφτεδάκια γαλοπούλας

Υλικά
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
3/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κιλό μακαρόνια ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας, μαγειρεμένα
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και ετοιμάστε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ανακατέψτε τον κιμά γαλοπούλας με την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγάλο μπολ. Με το μίγμα μορφής φτιάξτε περίπου 60 κεφτέδες και τους βάζουμε στο έτοιμο ταψί με φύλλο ψησίματος.

Ψήστε για 15 λεπτά στραγγίστε τα κεφτεδάκια.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας, το γάλα εβαπορέ και το κόκκινο πιπέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι να σιγοβράζει. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και ανακατεύετε.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια και βάλτε τη μισή σάλτσα και κεφτεδάκια πάνω από μαγειρεμένα μακαρόνια. πασπαλίστε με μαϊντανό, αν θέλετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: