Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μαριναρισμένα παιδάκια για τσίκνισμα

Υλικά
1 1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κιλά Χοιρινά παιδάκια πλευρά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί καστανή ζάχαρη, την σάλτσα σόγιας, το λάδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, και 1/4 φλιτζάνι νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα παϊδάκια και ανακατέψτε τα καλά βάλτε τα σε μπολ και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη αφήστε το μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου γυρίζοντας περιστασιακά.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει περίπου 20 λεπτά.

Ψήνουμε τα παιδάκια στην σχάρα ή σε γκριλιέρα και με αυτή την μαρινάδα αλείψτε τα παιδάκια όσο τα ψήνετε μέχρις ότου να ροδίσουν, 15-20 λεπτά. Μεταφέρετε τα παιδάκια σε μια πιατέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: