Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Cheesecake με λευκή σοκολάτα και σάλτσα κονιάκ

Υλικά
1 λευκή σοκολάτα
3 πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/4 αλεύρι κούπας για κάθε χρήση
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλιας

Σάλτσα σοκολάτας κονιάκ
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια κονιάκ


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα και περάστε με λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε τα αυγά ένα - έναν να αναμιχθούν καλά.
Λιώστε την λευκής σοκολάτα και με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατέψτε την λιωμένη λευκή σοκολάτα μέσα στο μίγμα το τυρί κρέμα και σε χαμηλή, ταχύτητα βάλτε την βανίλια και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά. Χύστε το μίγμα στο έτοιμο ταψί.
Τοποθετήστε το ταψί σε μεγαλύτερο ταψί και βάλτε μέσα νερό. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C για 50-60 λεπτά, ή μέχρι το κέντρο του cheesecake να είναι ψημένο.
Ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει μέχρι να το βγάλουμε.

Για να κάνετε Λευκή σοκολάτα σάλτσα κονιάκ:

Βάλτε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και να το αφήνουμε να ζεσταθή σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παρακολουθήστε με προσοχή, ώστε να μην βράζει. Ρίχνουμε ζεστή κρέμα πάνω από την τεμαχισμένη άσπρη σοκολάτα ας μαλακώσει για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το κονιάκ και συνεχίζουμε ανάδευση μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε πάνω στο κρύο cheesecake και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: