Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μοσχάρι μαριναρισμένο σε κρασί με θυμάρι και δεντρολίβανο


Υλικά
2 κιλά μοσχάρι κρέατος
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλωναράκια αποξηραμένο δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
250 ml ξηρό λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι


Εκτέλεση
Παίρνουμε το μοσχάρι σε ολόκληρο κομμάτι πλένεται και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, το δένετε με σπάγκο κουζίνας για να δώσουμε σχήμα.


Με μαχαιρά κάνουμε τρύπες να βάζουμε κομμάτια σκόρδο
Πασπαλίζουμε κάθε πλευρά με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και στερεώνουμε κλαδάκι δενδρολίβανο.


Περνάμε το κρέας με λάδι και το βάζουμε σε ταψί Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε μέσα το κρασί να μαριναριστεί για 4 ώρες, κάθε μισή ώρα, γυρνάμε μέσα από το κρασί μαρινάδα.


ψήνουμε για 15 λεπτά σε φούρνο στους 200 βαθμούς C πάνω και κάτω και αερόθερμο.


Μετά από 15 λεπτά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να πήξει για 45 λεπτά.


Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες με πάχος 3 mm περίπου.

Φέτες του κρέατος με την σάλτσα από τα κρεμμύδια, και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: