Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα Διπλής σοκολάτας

Υλικά
2 φλιτζάνια Σοκολάτα σε κομμάτια
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
3/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια (προαιρετικά)

Για το γλάσο σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια κοσκινισμένο ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας γάλα


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο.
Στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε 3/4 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτα για 1 λεπτό και Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
Κτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, τη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε συνεχίζοντας την λιωμένη σοκολάτα και το αυγό. Βαθμιαία κτυπώντας ρίχνουμε ανά 3 κουταλιές το μίγμα αλευριού. Ανακατέψτε τα καρύδια.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα με κορνέ ή κουτάλι βάζουμε το μίγμα σε στρογγυλές ροζέτες αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί θα φουσκώσουν..
Ψήστε για 8-9 λεπτά ή μέχρι οι άκρες που όμως κέντρα εξακολουθούν να είναι ελαφρώς μαλακά.
Αφήστε για 3 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο σοκολάτας
Στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας και το βούτυρο σε μπολ σε υψηλή ισχύ για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε άχνη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία σοκολάτα.

Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί και στο κέντρο κάθε μπισκότου μια κουταλιά γλυκού γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: