Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με Σουσάμι και σάλτσα Βερίκοκο

Υλικά
1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμα
1/4 φλιτζάνι σουσάμι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας νερό
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
2 στήθη χωρίς κόκαλα και δέρμα κοτόπουλου

Σάλτσα Βερίκοκο
3 κουταλιές κομπόστα βερίκοκο λιωμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κουταλάκια γλυκού σάλτσα σόγιας

1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
Αναμίξτε τα πρώτα έξι συστατικά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά με το νερό και σάλτσα σόγιας σε ένα άλλο μπολ.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο μίγμα αυγών, περάστε τα με το μίγμα φρυγανιάς.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα.

Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: