Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Εξαιρετική Μους σοκολάτας

Υλικά
240 γραμ. σοκολάτα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
300 + 300 γραμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε γυάλινο μπολ μέχρι να λιώσει.
Ανακατεύετε την ζάχαρη έως ότου η σοκολάτα γίνει λεία και ομαλή.  Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε δύο μπόλ χτυπάμε 300 στο ένα και 300 στο άλλο την κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να κάνει αιχμές να σταθεροποιηθεί.

Ανακατέψτε την σαντιγί από το ένα μπόλ με τη σοκολάτα και βάλτε σε μπόλ σερβιρίσματος.
Αφήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να πήξει.

Βγάλτε πριν το σερβίρισμα και με κορνέ συμπληρώστε από πάνω σαντιγί. Αν θέλετε περιχύετε λίγο σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: