Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ψητά μανιτάρια με δεντρολίβανο και σκόρδο

Υλικά
4 κουταλάκια γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1/4 φλιτζάνι ξίδι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/8 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello)
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ρυθμίστε το ράφι του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμάνετε το φούρνο στους 250°.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, ξύδι, τη μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν καλά.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και γαλακτωματοποιηθεί.
Προσθέστε τα μανιτάρια στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι τα μανιτάρια να καλυφτούν με την σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα και τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα στρώμα.
Τοποθετήστε τα μανιτάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύετε τα μανιτάρια και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Αφήστε τα μανιτάρια να κρυώσουν ελαφρά.

Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, με ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: