Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σαλάτα Ρόκα, πεκορίνο, Κουκουνάρι, και Αχλάδι

Υλικά
1 φλιτζάνι βραστό νερό
3 κουταλιές σούπας Σταφίδες
1 κουταλιά σούπας Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 ώριμα αχλάδια, αποφλοιωμένα κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ρόκα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
120 γραμ. πεκορίνο σε ψιλές φέτες
3 κουταλιές σούπας Κουκουνάρια ψημένα
1/4 φλιτζάνι ξύδι Βαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάλτε το νερό και τις σταφίδες σε ένα μπολ να μουλιάσουν για 20 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τα αχλάδια σε ένα μπολ. Τακτοποιήστε ρόκα σε μια πιατέλα περάστε με αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε στην κορυφή με τα αχλάδια και ξύρισμα φετάκια πεκορίνο
πασπαλίζουμε με σταφίδες και τα κουκουνάρια.
Χτυπάμε Βαλσάμικο, αλάτι, και το πιπέρι σε ένα μπολ και χτυπώντας προσθέτουμε το λάδι μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.

Ρίξτε το πάνω από την σαλάτα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: