Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κέικ αμυγδάλου με γλάσο

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
6 μεγάλα αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 φλιτζάνια Σοκολάτα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κουταλάκια γλυκού λεμόνι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200. Αλείψτε με βούτυρο και πασπαλίστε με αλεύρι μία φόρμα κέικ στρογγυλή.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι αμυγδάλου, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, και εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βαθμιαία κτυπήστε στο μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και βάζουμε τα κομμάτια χοντροκομμένης σοκολάτας. Χύστε το μίγμα σε ταψί.
Ψήνουμε για 1 ώρα 25 λεπτά ή μέχρι όταν βάλετε στο κέικ ένα μαχαίρι να  βγαίνει καθαρό.
Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά αναποδογυρίστε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Αναμείξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και 4 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι σε ένα μικρό μπολ να γίνει μια λεία κρέμα.

Περιχύνουμε με την κρέμα το κέικ από πάνω και αφήστε να στεγνώσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια: