Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μανιτάρια Πορτσίνι Σούπα με τσιπς σκόρδου και σχοινόπρασο

Υλικά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 φλιτζάνια μανιτάρια πορτσίνι καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ξηρό κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (1 κύβο κοτόπουλου σε βραστό νερό)
Αλάτι για γεύση
1/4 φλιτζάνι γάλα
3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι λάδι

Σχοινόπρασο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να καραμελώσουν και να γίνονται καφέ, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το κονιάκ χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να ξύστε από τον πάτο να πάρουμε όλη την γεύση. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το κονιάκ έχει μειωθεί σε δύο κουταλιές της σούπας.
Προσθέστε το πιπέρι, το θυμάρι και τη δάφνη σε τουλπάνι και δέστε με σπάγκο για να κάνει ένα φακελάκι. Προσθέστε το φακελάκι και ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Φέρτε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε το φακελάκι με τα μπαχαρικά.
Λιώνουμε σε πουρέ το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μπλέντερ και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το σκόρδο στο γάλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Μεταφέρετε το σκόρδο σε χαρτί κουζίνας και αφήστε το να στεγνώσει. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και τηγανίστε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 λεπτό και να γίνει σαν τσιπς.

Χωρίστε τη σούπα σε μπολ σερβίρουμε με σχοινόπρασο και τα τηγανητά τσιπς σκόρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: