Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Γαρίδες με φέτα και ντομάτα

Υλικά
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 1/2 κιλά μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
1/4 κουταλάκι κόκκινου πιπεριού
3/4 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3/4 φλιτζάνι ρακί
1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους
4 ουγκιές τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

Βάλτε το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετήστε σε υψηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και το σκόρδο αρχίζει να τσιτσίρισμα, ανακατεύετε μέσα τις γαρίδες, κόκκινο πιπέρι, και ρίγανη. Μαγειρεύουμε μέχρι τις γαρίδες είναι αδιαφανές, περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το ρακί στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθούν καλά. Με Κουτάλι ρίχνουμε από το μείγμα ντομάτας πάνω από τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το τυρί και ροδίσει, 15 έως 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: