Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Λαζάνια λαχανικών


Υλικά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος
2 μέτριες πιπεριές (κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο), κομμένο σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο πιπέρι
1/3 φλιτζάνι αλεύρι κάθε χρήση
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κονσέρβα ντομάτα σε κομμάτια σάλτσα (κον κασέ)
1 πακέτο ζυμαρικά λαζάνια
1 1/2 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο παρμεζάνα (προαιρετικό)


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο και λαδώνουμε ένα ταψί.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και πιπεριές μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, 1/4 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει λεία.
Χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια γάλα με το μίγμα των μαγειρεμένων λαχανικών.

Απλώστε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα στο έτοιμο ταψί. Στρώστε το 1/3 από τα λαζάνια και από πάνω με μισό μίγμα λαχανικών. Μετά πάλι από πάνω μια στρώση λαζάνια.
Απλώστε 1 φλιτζάνι σάλτσα και πασπαλίζουμε με 3/4 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα. Βάλτε πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και τα υπόλοιπα  λαζάνια. Στην κορυφή την υπόλοιπη σάλτσα και τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Ψήστε για 35 έως 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: