Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Λεμονάτο κοτόπουλο

Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/2 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
3 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 95 βαθμούς C.
Τοποθετήστε ένα πυρέξ μέσα στο φούρνο να ζεσταθεί.
περάστε τα κομμάτια στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάξτε το αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στην πιατέλα που θερμαίνεται στο φούρνο. Όταν τελειώσετε με όλο το κοτόπουλο, στραγγίζεται το περισσότερο λάδι από το τηγάνι.
Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι, περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου.
Ανακατέψτε να ξεκολλήσει ότι έχει μείνει στον πάτο του τηγανιού.
Ανακατέψτε τις φέτες λεμονιού και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Ανακατέψτε κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί 5 έως 8 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και κάπαρη σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και ελαφρώς παχύρρευστη, περίπου 5 λεπτά.
Ρίξτε το βούτυρο στο τηγάνι και περιστρέψτε το στη σάλτσα γέρνοντας το τηγάνι μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το μαϊντανό βγάζουμε από τη φωτιά.

Τακτοποιήστε τα κομμάτια κοτόπουλο σε πιάτα σερβιρίσματος και βάλτε την σάλτσα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: