Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με γαλοπούλα και μανιτάρια

Υλικά
1/2 πακέτο μακαρόνια μαγειρεμένα
1/4 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο
3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 κύβο ζωμός κοτόπουλου
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα
2 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα αρακά αποψυγμένο
2 κουταλιές σούπας ξηρό λευκό κρασί


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο  κα αλείψτε ένα πυρέξ με βούτυρο.
Ανακατέψτε την φρυγανιά και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε σε 1/4 φλιτζάνι τυρί.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 έως 2 λεπτά.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό.
Αφαιρέστε από τη φωτιά σταδιακά ανακατέψτε το ζωμό και επαναφέρετε στην φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και το υπόλοιπο τυρί μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε το κοτόπουλο, μανιτάρια, αρακά και κρασί.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ. Χύστε στο έτοιμο πυρέξ. Πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: