Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Δίχρωμο κέικ

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
3 κουταλιές σούπας σκούρο ρούμι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Και αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, στη συνέχεια, το γάλα και την βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βάλτε σιγά σιγά το μίγμα αλευριού στο μίγμα βούτυρο και το ρούμι αφαιρείτε το μισό μίγμα και στο υπόλοιπο ανακατεύετε μέσα το κακάο.
Βάλτε στο ταψί κουταλιές από το άσπρο μίγμα και από το μίγμα με το κακάο χωρίς να ανακατευτούν.

Ψήνετε το κέικ για περίπου 70 λεπτά, ή μέχρι να το μαχαίρι όταν το βάλετε στο κέντρο να βγάνει καθαρό. Μεταφορά στον πάγκο να κρυώσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: