Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γεμιστά φιλέ μινιόν Αγ. Βαλεντίνου με σάλτσα ουίσκι

Υλικά
4 φιλέτα μπριζόλες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιά σούπας λιωμένη φέτα τυρί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 σφηνάκι ουίσκι
1 κύβο ζωμό κρέατος διαλυμένο
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.


Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε μπόλ.
Στο ίδιο τηγάνι με όσο λάδι έχει μείνει βάζουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί.
Βάζουμε και το μπέικον στο μπόλ και όταν κρυώσουν ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάστε Μπριζόλες
Κόψτε μια σχισμή στην μια πλευρά κάθε μπριζόλας, και βάλτε μέσα το μίγμα τυριού ζαμπόν. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά.

Για την σάλτσα
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τον  ζωμό κρέατος διαλυμένο στο νερό και μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό, ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε το ουίσκι και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε στο τηγάνι την μουστάρδα και τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Συνεχίστε σιγοβράζετε μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια και πήξει η σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα και περιχύουμε με την σάλτσα και μανιτάρια από πάνω. Μπορούμε να βάλουμε πουρέ πατάτας στον πάτο του πιάτου για να συμπληρωθεί το πιάτο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: