Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κρέπες Σοκολάτα

Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 1/4 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
60 γραμ. άχνη ζάχαρη
Μερικές φράουλες ή άλλο φρούτο σε κομμάτια

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σας, ανακατέψτε 1 λεπτό να κάνετε ένα χυλό και τον βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι, δεν χρειάζεται λάδι ή άλλο λιπαρό στο τηγάνι.
Ρίξτε μια μικρή ποσότητα χυλού στο τηγάνι, στη συνέχεια, κλίστε το τηγάνι, έτσι ώστε να εξαπλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κάτω μέρος να ροδίσει ελαφρά, γυρίστε και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα Αφαιρέστε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιάτο με ενδιάμεσα λαδόκολλα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη σε πηχτή σαντιγί.

Βάζουμε μια ποσότητα σαντιγί σε κάθε κρέπα και τυλίγουμε σε ρολό. Διακοσμούμε με κομμένα φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: