Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γαρίδες αλά Volta Koyzina

Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 πακέτο μεσαίες γαρίδες αποφλοιωμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές σούπας ρακί ή ούζο

Εκτέλεση
Λιώνετε σε τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας
βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι γαρίδες γίνουν ροζ. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το αλεύρι. Σταδιακά ανακατεύετε μέσα το νερό, την κέτσαπ, τον κύβο ζωμό, τη δάφνη, καρυκεύματα αλάτι και πιπέρι. Φέρεται σε βρασμό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Προσθέστε το μίγμα γαρίδας μάγειρας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 λεπτά. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και το ρακί ή ούζο. Αφήστε να βράση για λίγο ακόμα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: