Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Αυθεντικά Κεμπάπ ανατολής

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κουταλιές σούπας πάπρικα
¼ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
¾ κουταλιές σούπας ξερό δυόσμο
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
¼ κουταλάκι γλυκού. κανέλα
½ κρεμμύδι, τριμμένο και στραγγισμένο σε ένα σουρωτήρι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τον κιμά, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, την πάπρικα, το μπαχάρι, το δυόσμο, το κύμινο, κόλιανδρο, την κανέλα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε περίπου 22 σουβλάκια.

Ψήνουμε στην σχάρα, γυρίζοντας, μέχρι να πάρουν χρωμα, περίπου 4 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: