Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τιραμισού φράουλας

Υλικά
1 πακέτο φρέσκες φράουλες
1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές καφέ αρωματισμένο με λικέρ
18 σαγιαβάρ
1/3 φλιτζάνι παγωμένο εσπρέσο
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Κόψτε τις κορυφές από τις φράουλες, αφήστε 2 μεγάλα ολόκληρα
φρούτα για το γαρνίρισμα.
Σε ένα μπλέντερ, τοποθετήστε 2 φλιτζάνια φράουλες και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και χτυπήστε να τα κάνετε πουρέ.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε το τυρί μασκαρπόνε, 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και το λικέρ, κτύπησε με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 1-1 1/2 λεπτά μέχρι να πήξει.
Βάλτε 6 σαγιαβάρ σε μια πιατέλα και βουρτσίστε το καθένα με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κρύο καφέ espresso.
Βάλτε σε πιατέλα μια στρώση από τα σαγιαβάρ και από πάνω 1/2 από το μίγμα τυριού, και ένα στρώμα με τις μισές από τις κομμένες φράουλες.
Επαναλάβετε με τα επόμενα σαγαιαβάρ, εσπρέσο, υπόλοιπο μίγμα τυριού και φέτες φράουλες.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη κτύπησε με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου γίνει σαντιγί, περίπου 1 λεπτό. Απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στην κορυφή.

Πασπαλίστε την σκόνη κακάο πάνω από την σαντιγί και γαρνίρετε με 2 κρατημένες φράουλες. Ρίξτε τον πουρέ φράουλα σε δύο πιάτα σερβιρίσματος. Κόψτε το τιραμισού και τοποθετήστε επάνω στον πουρέ φράουλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: