Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πατάτες στον φούρνο με κρέμα τυριού (συνοδευτικό)

Υλικά
6 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο ή μαργαρίνη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°.
Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα καλύψτε με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά και στραγγίζουμε. Αφήνουμε κατά μέρος.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σταδιακά ανακατεύετε μέσα το γάλα εβαπορέ το τυρί φέτα σε κομμάτια και το νερό.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να πήζει.  Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Τακτοποιήστε τις πατάτες στο ταψί Χύστε την κρέμα πάνω από τις πατάτες και πασπαλίζετε με τυρί παρμεζάνα.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το τυρί είναι ροδίσει ελαφρώς.

Σερβίρετε σαν συνοδευτικό σε κρέας, κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: