Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Καλαμάρι γεμιστό σε σάλτσα

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας βασιλικό
1 κουταλιά σούπας μαντζουράνα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι Τοματοπολτός
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
1/3 φλιτζάνι Τριών ειδών τυριά
2 αυγά χτυπημένα

2 κιλά μικρά καλαμάρια καθαρισμένα

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε ρίγανη, βασιλικός, μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, πάστα ντομάτας, και 2 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράστε για τουλάχιστον 30 λεπτά, προσθέτοντας το ήμισυ της μαϊντανό, όταν σάλτσα μαγειρευτεί. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4 ώρες, προσθέτοντας λίγο νερό να δέσει η σάλτσα.

Συνδυάστε ψίχουλα ψωμιού με μείγμα τυριών, το υπόλοιπο σκόρδο, 1/3 κούπας μαϊντανό, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.  Γεμίστε τα καλαμάρια με το μείγμα παναρίσματος, έπειτα κλείστε τις κορυφές με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμάρια σε μικρές παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 2-4 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Όταν όλα τα καλαμάρια είναι μαγειρεμένα, προσθέστε τα στη σάλτσα ντομάτας και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: