Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Χοιρινό γεμιστό

Υλικά
1 φέτα 1.5 – 2 κιλά πανσέτα χωρίς κόκαλο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 καπνιστό λουκάνικο
10 φέτες μπέικον
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλιά γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι ζωμό

Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά βάζουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο, το σκόρδο την πιπεριά και σοτάρουμε να ψηθούν λίγο.
Βάζουμε το ρύζι και τον ζωμό αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί το ζωμό.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε το τυρί και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Ανοίγουμε την φέτα πανσέτα και βάζουμε μέσα την γέμιση, τυλίγουμε και δένουμε με σπάγκο για μαγείρεμα.
Βάζουμε σε πυρέξ πασπαλίζουμε με πιπέρι, αλάτι και ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο για 50 λεπτά γυρίζοντας κατά διαστήματα.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ψητά λαχανικά ή πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: