Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κεφτέδες μυδιών

Υλικά
1 φλιτζάνι Αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο
1 Πρέζα καγιέν
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
50 μύδια χωρίς κέλυφος στραγγισμένα και χοντροκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι


Εκτέλεση
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το γάλα, το βούτυρο και το πιπέρι καγιέν, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το μαϊντανό και κυδώνια, στη συνέχεια, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι με ένα κουτάλι περίπου 2 κουταλιές της σούπας μίγμα.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, στη συνέχεια, τους γυρνάμε και να συνεχίζουμε το τηγάνισμα περίπου 2 λεπτά τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και Αλατοπιπερώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: